1- دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. (نویسنده مسئول). 2- دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. 3- گروه نقشهبرداری، موسسه آموزش عالی حکمت، قم، ایران.
چکیده: (1832 مشاهده)
ما میخواهیم نقشه املاک زراعی و نقشه ارتوفتومپ حاصل از روش با کمک نقاط کنترل(PPK) را با روش تنها متکی به RTK بررسی کنیم. هدف اصلی این مقاله این است که روش RTK و PPK را باهم مقایسه کنیم برای همین یکبار با کمک نقاط کنترل موجود در تصاویر به تهیه نقشه میپردازیم و بار دوم با کمک نقاط مرکز تصویر که با RTK دو فرکانسِ و بسیار دقیق است با اتکا به آن و بدون کمک گرفتن از نقاط کنترل به تهیه نقشه بپردازیم و این دو نقشه را باهم ارزیابی میکنیم. در این تحقیق انواع خطاهای هندسی تأثیرگذار در دقت مکانی نقشه کاداستر اراضی کشاورزی موردبررسی قرار گرفت که دقت بهدستآمده از بررسی نقاط چک، جابجایی هندسی قطعات و خطای ایستگاه گذاری در منطقه محاسبه میشود. با توجه به خطاهای هندسی بهدستآمده و با استفاده از میانگین هندسی این خطاها ، به خطای هندسی جامع برای تبدیل تصاویر پهپاد به نقشه کاداستر میرسیم. با توجه به بررسی نقاط چک، جابهجایی هندسی، خطای ایستگاه گذاری در منطقه به ترتیب به مقادیر 0.011746، 0.0815715، 0.054557 دست پیدا کردیم که با توجه به خطاهای هندسی بهدستآمده و با استفاده از میانگین هندسی این خطاها ، به خطای هندسی جامع 0.098835 متر برای تبدیل تصاویر پهپاد به نقشه کاداستر میرسیم. این مقدار خطا برای تهیه نقشههای 1:1000 مناسب است.
صادقیان سعید، رجبی احمد، اثناعشری فردین. ارزیابی تهیه نقشههای بزرگمقیاس کاداستر زراعی با استفاده از تصاویر پهپاد بدون استفاده از نقاط کنترل زمینی (مطالعه موردی: اراضی کشاورزی روستای خسبان). فضای جغرافیایی. 1401; 22 (78) :95-115