۴ نتیجه برای گردشگری ورزشی
ملیحه گل زاده، امیر قیامی راد، یعقوب بدری آذرین، علی دلال اوغلی، یوسف داداش زاده،
دوره ۱۴، شماره ۴۸ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی توانمندیهای گردشگری ورزشی در منطقه آزاد ارس بر اساس مدل سوات بود. نوع پژوهش حاضر، توصیفی–تحلیلی بود که به روش میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش ۷۰ نفر بود که ۵۶ نفر از اساتید، مدیران، کارشناسان امور ورزشی و گردشگری منطقه آزاد ارس به عنوان نمونه آماری پاسخگوی سوالات پرسشنامه بودند. ابزار اندازهگیری، پرسشنامه۶۰ سوالی محقق ساخته در مقیاس لیکرت بود که در قالب ۴ مولفه نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید مورد مطالعه قرار گرفت. روایی پرسشنامه توسط چند تن از اساتید صاحب نظر در حیطه گردشگری و گردشگری ورزشی مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه هم با استفاده از آلفای کرونباخ بهدست آمد (۷۸/۰ α=). جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار استنباطی شامل آزمون tتک متغیره و آزمون فرایدمن برای رتبه بندی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید استفاده گردید. نتایج تحقیق حاکی از آن بود که برخوداری از سواحل رود ارس و مناسب بودن هزینه اسکان و تغذیه در مدت اقامت به عنوان با اهمیتترین و کم اهمیتترین نقطه قوت و عدم آگاهی عمومی از گردشگری ورزشی و منافع و مزایای آن و کمبود تجربه برگزاری رویدادهای بینالمللی در منطقه به عنوان با اهمیتترین و کم اهمیتترین نقطه ضعف محسوب میشود. توسعه سواحل رود ارس به عنوان یکی از راهبردهای توسعه گردشگری ورزشی در منطقه و عدم وجود منابع و چشم اندازهای طبیعی و فرهنگی در مناطق آزاد رقیب به عنوان با اهمیتترین و کم اهمیتترین نقطه فرصت و عدم وجود حامیان مالی از برگزاری رویدادهای ورزشی در منطقه و دیدگاه منفی و تلقی نادرست نسبت به گردشگران خارجی در استان به عنوان با اهمیتترین و کم اهمیتترین مورد که صنعت گردشگری ورزشی منطقه آزاد ارس را مورد تهدید قرار میدهد انتخاب گردید.
سوسن رسولی، فهیمه نارنجچی شتربانی،
دوره ۱۵، شماره ۵۱ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
ایران، جزو ده کشور اول جهان از نظر جذابیتهای گردشگری است، در صورتی که سهم کشور ما از صنعت گردشگری جهان بسیار ناچیز است. هدف تحقیق شناسایی توانهای توریستی و تعیین محدوده مناسب زمانی جهت جذب گردشگر ورزشی در استان آذربایجانشرقی میباشد. روش بررسی در این تحقیق، استفاده از مدل کی و ومپلو (Vamplew& Kay) است که در این روش به بررسی ارتباط عناصر اقلیمی با فعالیتهای ورزشی نظیر شنا، ورزشهای هوایی، فوتبال، دوچرخه سواری، چتر بازی، دوی جادهای، و ورزشهای سهگانه است. نتایج تحقیق نشان داد که در استان آذربایجانشرقی، ماههای اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و شهریور شرایط مناسب اقلیم آسایش انسانی برای فعالیتهای ورزشی مهیا است، ماه خرداد و تیر مناسب جهت ورزشهای: شنا، فوتبال، دوچرخهسواری ورزشهای هوایی، ماههای خرداد، تیر، مرداد، شهریور دارای اقلیم مناسب برای ورزشهای شنا، فوتبال و ورزشهای سهگانه (شامل شنا، دوچرخهسواری و دومیدانی) است. نتایج این تحقیق میتواند به برنامهریزان اجرایی و برنامهریزی مطلوب محیطی در جهت حفظ محیط زیست و افزایش کارایی بیشتر در جذب طبیعت گردان و به صورت تخصصی به گردشگری ورزشی کمک نماید.
غلامحسین عبداله زاده، امیر قیامی راد، قادر محمدی، حسین محمدیان،
دوره ۱۵، شماره ۵۲ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
رضایت از خدمات ارائه شده در هتلها بهعنوان یکی از مراکز اقامتی مهم ورزشکاران، نقش مهمی در توسعه گردشگری ورزشی هر ناحیه دارد. تحقیق حاضر با هدف بررسی رضایتمندی گردشگران ورزشی از زیرساختهای اقامتی (هتلها) در شهر تبریز انجام شده است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه توسط چند تن از کارشناسان و متخصصان و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (متوسط ۸۳/۰ برای سازههای تحقیق) تایید شد. جامعه آماری تحقیق شامل گردشگران ۱۸ هتل در شهر تبریز بوده که از بین آنها گردشگران ۱۱ هتل که دارای نشان بینالمللی ۳ ستاره و یا بیشتر بودهاند، انتخاب شدند. حجم نمونه آماری تحقیق نیز با درصدگیری گردشگران مراجعهکننده به هتلها، در دوره زمانی ۶ ماه (۳ ماه تابستان و ۳ ماه پاییز ۱۳۹۲) ۲۰۰ نفر تعیین شد. یافتههای تحقیق نشان داد که گردشگران ورزشی از زیرساختهای اقامتی هتلهای شهر تبریز رضایت نسبی داشتهاند. رضایت از زیرساختهای اقامتی هتلها بیشتر معطوف به رضایت از سرویسهای بهداشتی، حمام، غذای مناسب و خوب، استفاده از اینترنت و فضایی آرام بود. نتایج ضریب همبستگی اسپرمن نشان داد که بین زیرساختهای اقامتی و رضایتمندی گردشگران همبستگی مثبت و معنیدار وجود دارد. نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که امکانات بهداشتی و عمومی هتلها در رضایتمندی گردشگران ورزشی تأثیر بیشتری داشته است. همچنین بین مدت زمان اقامت در هتل و رضایتمندی گردشگران ارتباط معکوس معنیدار وجود داشت.
فرشته گل زاده، حجت اله بیرانوند، حمید بابلی موخر،
دوره ۱۹، شماره ۶۸ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
امروزه ژئوتوریسم به عنوان روشی نوین در صنعت توریسم و بخصوص اکوتوریسم محسوب میشود که علاوه بر نقش آن در شناخت و تبیین علوم زمین موجب توسعهی توریستی یک منطقه و در نتیجه افزایش درآمد و گسترش اشتغال در آن منطقه خواهد شد. منطقه گردشگری تنگ تکاب در استان خوزستان یکی از مناطقی ژئوتوریسمی ایران است که میتواند به عنوان یک جاذبه گردشگری ورزشی در سطح ملی و بین اللملی مطرح باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارزیابی توانمندیهای ژئوتوریستی منطقه تنگ تکاب، سد مارون و پلاژ تفریحی در کنار دریاچهی سد مارون برای گردشگری ورزشی است. در این پژوهش ابتدا از طریق بررسی نقشههای توپوگرافی۲۵۰۰۰/۱ و نقشههای زمینشناسی ۱۰۰۰۰۰/۱ و بازدیدهای میدانی، مکانهای ژئومورفولوژیکی شناسایی و موقعیت هر یک از آنها توسط نرمافزار Arc Gis مشخص گردید. سپس میزان قابلیتهای ژئومورفوتوریسمی مکانهای ژئومورفولوژیکی بر اساس روش پرالونگ مورد ارزیابی قرار گرفت و رتبه بندی شدهاند. با توجه به نتایج تحقیق، تنگ تکاب با میانگین ارزش گردشگری ۶۶/۰ بهترین رتبه را از لحاظ ارزش گردشگری به خود اختصاص داده و میتوان آن را به عنوان پر جاذبهترین مکان ژئومورفولوژیکی برای گردشگری ورزشی دانست. سد و نیروگاه مارون و پلاژ تفریحی سد مارون با ارزش زیبای ظاهری ۸۰/۰ و با ارزش بهرهوری ۷۸/۰ دارای بالاترین ارزش ژئومورفوتوریسمی در منطقه میباشند.