۵ نتیجه برای گل زاده
ملیحه گل زاده، امیر قیامی راد، یعقوب بدری آذرین، علی دلال اوغلی، یوسف داداش زاده،
دوره ۱۴، شماره ۴۸ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی توانمندیهای گردشگری ورزشی در منطقه آزاد ارس بر اساس مدل سوات بود. نوع پژوهش حاضر، توصیفی–تحلیلی بود که به روش میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش ۷۰ نفر بود که ۵۶ نفر از اساتید، مدیران، کارشناسان امور ورزشی و گردشگری منطقه آزاد ارس به عنوان نمونه آماری پاسخگوی سوالات پرسشنامه بودند. ابزار اندازهگیری، پرسشنامه۶۰ سوالی محقق ساخته در مقیاس لیکرت بود که در قالب ۴ مولفه نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید مورد مطالعه قرار گرفت. روایی پرسشنامه توسط چند تن از اساتید صاحب نظر در حیطه گردشگری و گردشگری ورزشی مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه هم با استفاده از آلفای کرونباخ بهدست آمد (۷۸/۰ α=). جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار استنباطی شامل آزمون tتک متغیره و آزمون فرایدمن برای رتبه بندی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید استفاده گردید. نتایج تحقیق حاکی از آن بود که برخوداری از سواحل رود ارس و مناسب بودن هزینه اسکان و تغذیه در مدت اقامت به عنوان با اهمیتترین و کم اهمیتترین نقطه قوت و عدم آگاهی عمومی از گردشگری ورزشی و منافع و مزایای آن و کمبود تجربه برگزاری رویدادهای بینالمللی در منطقه به عنوان با اهمیتترین و کم اهمیتترین نقطه ضعف محسوب میشود. توسعه سواحل رود ارس به عنوان یکی از راهبردهای توسعه گردشگری ورزشی در منطقه و عدم وجود منابع و چشم اندازهای طبیعی و فرهنگی در مناطق آزاد رقیب به عنوان با اهمیتترین و کم اهمیتترین نقطه فرصت و عدم وجود حامیان مالی از برگزاری رویدادهای ورزشی در منطقه و دیدگاه منفی و تلقی نادرست نسبت به گردشگران خارجی در استان به عنوان با اهمیتترین و کم اهمیتترین مورد که صنعت گردشگری ورزشی منطقه آزاد ارس را مورد تهدید قرار میدهد انتخاب گردید.
ملیحه گل زاده، محمد کمانگر،
دوره ۱۸، شماره ۶۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
شناسایی مکان بهینه احداث اماکن و تاسیسات ورزشی در راستای افزایش سلامت جسمانی و روانی میتواند محیطی با فضای آرامتری برای زیستن انسانها در کنار یکدیگر بدنبال داشته باشد. این موضوع برای سکونتگاها و شهرهایی با جمعیت زیاد و رو به ازدیاد اهمیت بیشتری پیدا میکند. شهرستان تبریز را میتوان نمونهای از چنین سکونتگاها دانست که در سالهای اخیر به دلیل رشد جمعیت، نیازمند توجه و برنامهریزی جامع توزیع اماکن ورزشی و پراکندگی مکانی مناسب آنها میباشد. از اینرو شناسایی فرایندی برای پهنه بندی فضای این شهرستان به صورت یکپارچه برای احداث این اماکن و تاسیسات ضروری است.
برای رسیدن به این هدف، در ابتدای کار، معیارهای مؤثر با استفاده از مطالعات پیشین، نظرات کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی و شناختی که از قلمرو مکانی مطالعه فراهم شده بود، شناسایی شد. در ادامه، معیارهای شیب، ارتفاع، فاصله از گسل، فاصله از مناطق سیل خیز، ژئومورفولوژی، فاصله از مرکز شهر تبریز، زمین شناسی، کاربری اراضی و فاصله از مراکز درمانی، جهت تعیین میزان اهمیت آن ها با استفاده از روش فرایند تحلیل شبکه ای فازی با یکدیگر مقایسه زوجی شدند. نتایج، فاکتورهای ریخت شناسی، فاصله از مرکز شهر و فاصله از جاده را با اهمیت بیشتر برای پهنه بندی فضای جغرافیایی شهرستان تبریز برای احداث اماکن و تاسیسات ورزشی نشان میدهد. در گام پایانی تمامی معیارها با توجه به میزان اهمیت آن ها با روش همپوشانی شاخص با یکدیگر تلفیق شدند. با تقسیم نتایج به چهار کلاس بسیار مناسب، مناسب، نامناسب و بسیار نامناسب، غربالگری مکانی شهرستان تبریز انجام شد. براساس نتایج بدست آمده حدود ۲۷ هکتار از شهرستان تبریز که در محدوده شمال شرقی این شهرستان واقع شده است، دارای وضعیت بسیار مناسبی برای احداث اماکن و تاسیسات ورزشی میباشد.
فرشته گل زاده، حجت اله بیرانوند، حمید بابلی موخر،
دوره ۱۹، شماره ۶۸ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
امروزه ژئوتوریسم به عنوان روشی نوین در صنعت توریسم و بخصوص اکوتوریسم محسوب میشود که علاوه بر نقش آن در شناخت و تبیین علوم زمین موجب توسعهی توریستی یک منطقه و در نتیجه افزایش درآمد و گسترش اشتغال در آن منطقه خواهد شد. منطقه گردشگری تنگ تکاب در استان خوزستان یکی از مناطقی ژئوتوریسمی ایران است که میتواند به عنوان یک جاذبه گردشگری ورزشی در سطح ملی و بین اللملی مطرح باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارزیابی توانمندیهای ژئوتوریستی منطقه تنگ تکاب، سد مارون و پلاژ تفریحی در کنار دریاچهی سد مارون برای گردشگری ورزشی است. در این پژوهش ابتدا از طریق بررسی نقشههای توپوگرافی۲۵۰۰۰/۱ و نقشههای زمینشناسی ۱۰۰۰۰۰/۱ و بازدیدهای میدانی، مکانهای ژئومورفولوژیکی شناسایی و موقعیت هر یک از آنها توسط نرمافزار Arc Gis مشخص گردید. سپس میزان قابلیتهای ژئومورفوتوریسمی مکانهای ژئومورفولوژیکی بر اساس روش پرالونگ مورد ارزیابی قرار گرفت و رتبه بندی شدهاند. با توجه به نتایج تحقیق، تنگ تکاب با میانگین ارزش گردشگری ۶۶/۰ بهترین رتبه را از لحاظ ارزش گردشگری به خود اختصاص داده و میتوان آن را به عنوان پر جاذبهترین مکان ژئومورفولوژیکی برای گردشگری ورزشی دانست. سد و نیروگاه مارون و پلاژ تفریحی سد مارون با ارزش زیبای ظاهری ۸۰/۰ و با ارزش بهرهوری ۷۸/۰ دارای بالاترین ارزش ژئومورفوتوریسمی در منطقه میباشند.
امیر دانا، فرشته گل زاده، علی اصغر دورودیان،
دوره ۲۱، شماره ۷۵ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف: تحقیق حاضر با هدف ارائه مدل تأثیر مدیریت استراتژیک منابع انسانی بر رفتار شهروندی در حوزه محیطزیست و عملکرد محیطی در سازمانهای ورزشی با نقش تعدیلگری جهتگیری زیستمحیطی طراحی گردید.
روششناسی: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی میباشد و از لحاظ هدف، کاربردی میباشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل تمامی مدیران و کارشناسان ستادی وزارت ورزش و جوانان میباشد که بر اساس اطلاعات کسبشده از این وزارتخانه تعداد آنان شامل ۳۲۰ نفر میباشد. بر اساس جدول حجم نمونه مورگان تعداد ۱۷۵ نفر بهعنوان نمونه تحقیق مشخص گردیدند. در انتخاب نمونههای تحقیق از روش نمونهگیری در دسترس استفاده گردید. بدینجهت پس از پخش و جمعآوری پرسشنامههای تحقیق، تعداد ۱۶۹ پرسشنامه مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. در جهت تعیین اهداف تحقیق از مدل مفهومی تحقیق پایلی و همکاران (۲۰۱۴) استفاده شد و بررسی دادههای تحقیق حاضر به روش معادلات ساختاری انجام گردید. تمامی روند تجزیهوتحلیل تحقیق، در غالب نرمافزار اسپیاساس نسخه ۲۰ و پیالاس نسخه ۲ انجام گرفت.
یافتهها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مدیریت استراتژیک منابع انسانی بر عملکرد زیستمحیطی تأثیر معناداری دارد (۵۷۸/۰= تأثیر؛ ۷۹۷/۳t=). همچنین نتایج تحقیق حاضر مشخص نمود که متغیر جهتگیری زیستمحیطی نقش تعدیلگری در رابطه بین مدیریت استراتژیک منابع انسانی و رفتار شهروندی در حوزه محیطزیست را دارد (۵۳۵/۰= تأثیر، ۵۵۵/۳t=).
نتیجهگیری: توجه به مدیریت استراتژیک منابع انسانی در سازمان های ورزشی می تواند شرایطی جهت بهبود وضعیت محیط زیستی در این سازمان ها را به واسطه توسعه رفتارهای شهروندی فراهم نماید.
امیر دانا، فرشته گل زاده، شیدا رنجری، کاملیا عبدی،
دوره ۲۲، شماره ۷۹ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف رابطه بین مسئولیت پذیری اجتماعی و رفتارهای حفاظت از محیط زیست با نقش میانجی سرمایه فرهنگی در دانشجویان ورزشکار شهر تهران تدوین گردید. روش پژوهش از نوع مطالعات توصیفی-همبستگی مبتنی بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه دانشجویان ورزشکار تشکیل دادند که با توجه به حجم جامعه نامحدود و بر اساس جدول مورگان تعداد ۳۶۴ نفر بر اساس روش نمونهگیری تصادفی خوشه ای چندمرحلهای به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامههای مسئولیت اجتماعی کارول (۱۹۹۱)، سرمایه فرهنگی بوردیو (۱۹۸۶) و رفتارهای حفاظت از محیط زیست کایزر (۱۹۹۹) استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها بر اساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با ۹۱۲/۰، ۸۵۴/۰ و ۸۳۲/۰ بدست آمد. تجزیه و تحلیل دادهها از طریق آژمون پیرسون و معادلات ساختاری با نرمافزار AMOS صورت گرفت. با توجه به نتایج آزمون همبستگی پیرسون بین مسئولیتپذیری اجتماعی و سرمایه فرهنگی (۰۰۱/۰=Sig، ۵۳۲/۰=r)، بین مسئولیتپذیری اجتماعی و رفتارهای حفاظت از محیط زیست (۰۰۱/۰=Sig، ۶۶۵/۰=r) و بین سرمایه فرهنگی و رفتارهای حفاظت از محیط زیست (۰۰۱/۰=Sig، ۷۱۴/۰=r) رابطه مثبت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج معادلات ساختاری نشان داد مسئولیت پذیری اجتماعی از طریق متغیر میانجی سرمایه فرهنگی بر رفتارهای حفاظت از محیط زیست دانشجویان ورزشکار اثر مثبت معناداری دارد.